Topp fem miniträd

 

Som en riktig trädgårdsväxtspecialist är vi väldigt nöjda med miniträd. De är lätta att underhålla och tillför atmosfär och grönska till trädgården. Och under julmånaden kan du klä upp minigranen på ett väldigt snyggt sätt!

Så länge marken inte är frusen kan du plantera ett miniträd i trädgården. Det vintergröna miniträdet gör sig också mycket bra i kruka på altanen eller balkongen.

Tips: Häng lampor i den så blir minigranen genast en extra julgran för utomhusbruk! Eller sätt igång med fettbollar eller jordnötsgirlanger, fåglarna älskar dem.

Fem mini toppers
Kungsgran (Picea abies)
Kungsgran är mycket mer känd som en julgran. I trädgården är dock detta vintergröna barrträd en attraktiv tillgång året runt, till exempel på bakre raden i en buskgrupp.

Dvärgcypress (Chamaecyparis ‘Ellwoodii’)
Ett pelarträd med blågröna kvistar som även kan användas till häckar.

Miniträd Picea och AbiesJuniper (Juniperus ‘Stricta’)
Enbäret är ett smalt konformat träd med blågröna barr. Den blågröna nyansen ger en fin variation i trädgården och på terrassen.

Vitgran (Picea glauca ‘Conica’)
Detta träd har en tätt grenad konform och växer mycket långsamt. Perfekt att placera i krukor och korgar. I bården bildar den vita granen med sin kotteliknande utväxt en fin vertikal accent även vintertid.

Livets träd (Thuja occidentalis)
På en ljus plats kan detta träd användas nästan var som helst. På vintern ger detta barrträd en viktig grön accent och under sommarmånaderna en viloplats mellan blommande växter. Gnid händerna genom grenarna. En läcker, kryddig doft frigörs ofta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *