Idegran  

Vintergrön, tät struktur, lätt att underhålla, det giftiga trädet har allt! Taxus baccata är en häckväxt som gör varje trädgård vacker, inte bara till utseendet utan även för djuren i din trädgård.

På giftträdet växer ett rött bär som fåglar som koltrast, trast och rödhake är mycket förtjusta i. Häckens täta struktur säkerställer också att fåglarna har ett säkert skydd och kan säkert äta sin mat i fred.

Igelkottar har också ett säkert ställe att gå och ta skydd under Taxus baccata. Som en häck erbjuder Idegran inte bara avskildhet utan också en perfekt plats för trädgårdsdjur.

Underhåll

 Giftträdet kräver ingen speciell vård. Se bara till att denna häckväxt inte är för blöt på vintern. Beskärningen är helt beroende av hur man vill ha häcken, en gång om året på våren, runt mars, skadar inte. Om du beskär det giftiga trädet två gånger eller mer per år växer det färre bär på det och det betyder tyvärr också mindre mat för fåglarna.

Giftträd och trädgårdsdjur

 Häckar är faktiskt alltid bra för många trädgårdsdjur, inklusive en häck av giftiga träd. Det ger fåglarna en säker plats att äta och vila på, bären är ätbara för fåglar (inte för människor) och veninträdet är även vintergrönt.

ldigt praktiskt att fåglar har en säker plats även när det är kallt och de är generellt svagare. Det är därför lämpligt att hänga en fodersilo nära denna häck, eftersom fåglar då flyger in och ut mellan häcken och silon.

Trädgårdsdjur som igelkottar och insekter älskar också denna igelväxt. Igelkottar gillar att gå på skyddade platser och insekter som bin och fjärilar använder gärna de små blommorna. Det manliga giftträdet, i synnerhet, producerar en enorm mängd pollen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *