5 tips för att vintergöra din trädgård

 

För att få din trädgård igenom hösten och vintern väl kan du förbereda din trädgård för vintern.

Här är 5 tips för att vinterförbereda din trädgård:
Frostkänsliga växter måste skyddas mot frost. Vid vilka temperaturer man bäst kan göra detta skiljer sig från planta. Det är därför viktigt att veta vid vilka temperaturer du verkligen behöver skydda dina växter. Läs mer om att skydda växter från kyla.
Så länge det inte fryser ännu är hösten den perfekta tiden att plantera trädgårdsväxter och transplantera dem där så önskas. Om du sätter trädgårdsväxter i jorden nu kommer de fortfarande att rotas inför vintern och du kan njuta av dem till fullo på våren.
Du kan nu även beskära träd, häckar och växter. Varje växt eller träd kräver sin egen specifika beskärning. Det har att göra med form, färg på bladen, blommor eller bär och givetvis årstiden.
För att förbereda din gräsmatta för vintern så bra som möjligt är det bäst att kratta alla löv från gräsmattan. Du kan också gödsla din gräsmatta eller gödsla din trädgård.
Vi använder en plan i tre steg för starka och hälsosamma gränser: förbättra, aktivera och gödsla. Vi förbättrar och aktiverar med hjälp av naturliga och biologiska jordförbättringsmedel och jordaktivatorer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *