Hur tar jag hand om min orkidé?

 

Phalaenopsis eller fjärilsorkidé har vackra blommor. Med sin speciella form och färg är denna krukväxt en riktig stilikon. Phalaenopsis är lättskött och anspråkslös, så den passar också mycket bra för personer med mindre gröna fingrar.

Phalaenopsis
Fjärilsorkidé

I vårt trädgårdscenter hittar du även Phalaenopsis (faa-lee-nop-sis) som orkidé eller fjärilsorkidé. Detta namn kommer från formen på blommorna, som är fjärilsformade. Blommorna finns i lila, rosa, laxrosa, vit, gul och till och med blå (som är målade). De har ofta ett snyggt tryck med prickar eller ränder.

Tropisk stenväxt
Phalaenopsis är en orkidéart som ursprungligen växer på träd och stenar i den tropiska regnskogen. På 1700-talet sågs växten i Asien och Australien av europeiska upptäcktsresande. Därefter blev orkidén snabbt populär i Europa.

phalaenopsis-orkidé-lepona
Orkidévård
Placera Phalaenopsis på en ljus plats, men undvik direkt sol på sommaren.
Sänk rötterna i vatten var 7:e till 10:e dag.
Är värmen på? Spraya sedan bladen regelbundet.
Ge orkidémat en gång i månaden på vintern, två gånger i månaden resten av året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *